From Soul to Heavy Metal

26/09/2015 13:37

Als kind luisterde ik ontzettend veel naar de Soulshow op de radio en maakte onnoemelijk veel bandjes met mijn fafourite soul muziek. Michael Jackson was mijn grote held, en ik had een Motown Greatests die ik helemaal grijs draaide.

Tegen de tijd dat ik gitaar probeerde leren te spelen werd ik complete ACDC fan en begon tevens lp’s te verzamelen van andere hardrock/heavy metal artiesten:

Ingwie Malmsteen, Ted Nugent; Great White Buffalo, Joey Satriani; Flying In A Blue Dream, Iron Maiden; Aces High, Metallica, Metallica-Master Of Puppets, Judas Priest

Thuis was er een lp van Stan Gets, waar ik heerlijk op meesoleerde; Stan Getz & Joao Gilberto (1963)

oa Angus Young van ACDC, Jimmy Hendrix, Carlos Santana, David Gilmour zijn mijn hoofdinspiratoren geweest voor mijn solo gitaarspel. 

Pink Floyd - Another Brick In The Wall, Part Two

Bad Boy Boogie (Apollo Theatre, Glasgow, April 1978)

Black Sabbath - Paranoid 1970

Thin Lizzy - Are You Ready

 

De electrisch gitaarlessen waren grotendeels geen succes omdat ik ipv de noten, eigen interpretatie gaf van de songs die ik moest spelen. Desalnietmin kreeg ik als enige van mijn klas van drie leerlingen de gelegenheid een solo te geven toen een collega muziekdocente uit de States, onze muziekles kwam bijwonen lol.